Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden terug

Wo 4 november 2020 | 01:55 Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden gemist.

Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden

Datum
Wo 4 november 2020
Tijd
01:55 tot 02:36
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25317686

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De dag van de waarheid voor Trump en Biden
Blijft de Amerikaanse president Trump aan voor een nieuwe termijn, of moet hij het stokje doorgeven aan zijn democratische tegenstander Joe Biden? Vandaag gaat Amerika naar de stembus. We zijn in Washington en in de swing states. Tijdens de uitzending bespreken we de eerste peilingen. Marieke de Vries, Lucas Waagmeester, Eelco Bosch van Rosenthal en Eva Wiessing doen verslag. Oud-ambassadeur Henne Schuwer is te gast in de studio. Hij was tussen 2015 en 2019 de Nederlandse ambassadeur in Washington DC.

Komen er strengere maatregelen?
Om 19.00 uur geven premier Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een persconferentie met mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Duidelijk is dat het kabinet overweegt om musea, bioscopen en theaters vanaf donderdag voor twee weken te sluiten. Ook zou het maximum aantal mensen dat samen op straat mag zijn van vier naar twee worden verlaagd. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij.

Handelde de dader in Wenen alleen?
Bij een terreuraanslag in het centrum van Wenen zijn gisteravond vier burgers om het leven gekomen. Er is op zes plaatsen geschoten, onder meer in de buurt van een synagoge die op dat moment gesloten was. Een aanslagpleger is door de politie doodgeschoten. Het gaat om in een aanhanger van IS. De autoriteiten denken dat er meerdere daders bij de aanslag betrokken waren. Tijdens de uitzending bespreken we de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsuur: o.a. dag van de waarheid Trump en Biden op tv

.