Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice terug

Za 31 oktober 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice gemist.

Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice

Datum
Za 31 oktober 2020
Tijd
21:30 tot 23:00
Zender
NPO Nieuws
Genre
Informatief
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25316554

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice
Net als gisteren leggen mensen vandaag bloemen bij de basiliek in Nice waar een aanslagpleger drie mensen doodstak. De Franse president Emmanuel Macron houdt vanwege de aanslag een spoedberaad met zijn ministers. Macron zei gisteren al dat de beveiliging van gebedshuizen en van scholen wordt opgevoerd. We spreken met de Franse terreurdeskundige Cyrille Bret, hij schreef het boek Dix attentats qui ont changé le monde (Tien aanslagen die de wereld hebben veranderd). Ook spreken we met de Franse imam Hassen Chalghoumi. Hij waarschuwt voor het gevaar van het salafisme.

Verstopping in het ziekenhuis
De ziekenhuizen blijven volstromen met coronapatiënten. Elk bed is daardoor hard nodig, maar oudere patiënten (met of zonder corona) die klaar zijn met hun behandeling houden nu bedden bezet. Ze wachten vaak op een plek in het verpleeghuis, maar daar zijn grote wachtlijsten. Ondertussen raken de ziekenhuizen overbezet. We lopen mee in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht waar de nood hoog is. In de studio praten we door met huisarts Henk Hoogervorst uit Hellevoetsluis. Wat kunnen huisartsen doen om de druk op de ziekenhuizen te verminderen?

Nieuwsuur: o.a. Macron houdt spoedberaad na aanslag Nice op tv

.