Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen? terug

Ma 2 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen? gemist.

Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen?

Datum
Ma 2 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25307117

Onderwerpen van deze uitzending

Komen er strengere maatregelen?
Wat betekent de afname in het aantal besmettingen van de afgelopen dagen voor wat er komen gaat? Gister heeft het kabinet in het Catshuis gesproken over de huidige aanpak en het mogelijke effect van de gedeeltelijke lockdown die nu geldt. Voor morgen staat er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gepland. Te gast is Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Rioolwater als voorbode voor corona
De aanwezigheid van het coronavirus in het rioolwater kan een belangrijke indicator zijn voor het signaleren van een stijgend aantal coronabesmettingen. Maar dan moet wel duidelijk zijn van hoeveel bewoners het rioolwater afkomstig is om iets over het aantal besmettingen te kunnen zeggen. Vandaag zijn we op bezoek bij het RIVM in het laboratorium voor rioolwateronderzoek. Vanaf komende week kunnen ze daar preciezer vast stellen waar besmettingen vandaan komen.

Stembusperikelen in de VS
De verkiezingen in de VS zijn in volle gang. Officieel brengen Amerikanen morgen hun stem uit, maar er wordt nu al veelvuldig vroeg of per post gestemd vanwege de coronapandemie. President Donald Trump zegt dat hij juridische stappen voorbereidt over het tellen van stemmen per post in Pennsylvania. Hij is fel tegen het stemmen per post, omdat hij denkt dat dat tot meer fraude zal leiden. Vooral Democratische kiezers stemmen via de post. Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal is in de VS en doet verslag.

Bij de Israëliërs kan Trump niet meer stuk
Het is nog spannend, morgen bij de presidentsverkiezingen in Amerika. Maar als Israël zou mogen kiezen, dan had de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump de buit al lang binnen. Want bijna nergens is hij zo populair als onder Israëliërs. De regering heeft zelfs een nederzetting naar hem vernoemd. We spreken met Israëliërs en Palestijnen, die noemen Trump een ramp voor de wereld.

Nieuwsuur: o.a. komen er strengere maatregelen? op tv

.