Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis terug

Zo 1 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis gemist.

Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis

Datum
Zo 1 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25301862

Onderwerpen van deze uitzending

Overleg in het Catshuis
Het kabinet is deze zondag in het Catshuis aan het overleggen. De bewindslieden vergaderen over de recente ontwikkeling van het coronavirus en beraden zich om eventueel te nemen maatregelen. Met politiek duider Arjan Noorlander kijken we vooruit. We bespreken de huidige stand van zaken en wat we de komende week kunnen verwachten.

Teleurgesteld in Trump-kiezer
Wie is toch de Trump-kiezer? De Amerikaanse schrijver en journalist George Packer gaf als een van de eersten een stem aan wat later de Trump-kiezer zou worden. Doodgewone Amerikanen die zich al jaren in de steek gelaten voelden door de gevestigde politiek, en uiteindelijk een volledige outsider een kans gaven. Voor zijn beroemde, prijswinnende boek The Unwinding uit 2013 zocht Packer deze kiezers op. Hij nam ze serieus, maar nu aan de vooravond van nieuwe verkiezingen, is hij helemaal klaar met ze. De schrijver die de gedesillusioneerde kiezers opzocht is nu zelf teleurgesteld. Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal zoekt de schrijver op.

Tekort aan artsen voor verstandelijk gehandicapten
Mensen met een verstandelijke handicap krijgen niet de zorg die ze nodig hebben door een tekort aan gespecialiseerde artsen. Er zijn in Nederland zo'n 250 zogenaamde artsen verstandelijk gehandicapten (AVG-artsen), maar dat is veel te weinig. Er zijn er drie tot vier keer zo veel nodig. En de coronacrisis zorgt er nu ook voor dat de artsen die er zijn, minder beschikbaar zijn. Het levert grote problemen op voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zoeken Saida al-Ayachi op, die haar zevenjarige zoontje Nuri zelf zware medicatie toedient, al is ze daar niet voor opgeleid.

Nieuwsuur: o.a. overleg Catshuis op tv

.