Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt terug

Za 31 oktober 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt gemist.

Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt

Datum
Za 31 oktober 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25297234

Onderwerpen van deze uitzending

Noodsteun voor KLM wankelt
KLM en de vakbonden hebben vooralsnog geen akkoord bereikt over de loonoffers die gemaakt moeten worden om overheidssteun te ontvangen. De deadline verstreek rond het middaguur. Knelpunt in de onderhandelingen is de lengte van de periode waarover er gekort wordt op het loon. Om de staatssteun van 3,4 miljard euro te ontvangen, moet er een toezegging van de vakbonden komen dat ze bereid zijn tot 2025 te bezuinigen, maar pilotenvakbond VNV wil dat vooralsnog niet doen. We bespreken de situatie in de studio met huiseconoom Mathijs Bouman.

Vijf jaar 'nieuwe' Wajong: hoe heeft het uitgepakt?
Vijf jaar geleden ging de Wajong - de uitkering voor jonggehandicapten - rigoureus op de schop. De regels werden aangescherpt om zo meer meer jongeren met een ernstige aandoening aan het werk te krijgen. Zelfs jongeren met autisme of down komen niet meer automatisch in aanmerking voor een uitkering. Vijf jaar terug volgde Nieuwsuur jonggehandicapten in hun zoektocht naar werk. Hoe is het hen vergaan? We zoeken ze weer op.

Nieuwsuur: o.a. noodsteun voor KLM wankelt op tv

.