Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven? terug

Ma 26 oktober 2020 | 10:25 Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven? gemist.

Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven?

Datum
Ma 26 oktober 2020
Tijd
10:25 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25268880

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Kunnen we de scholen openhouden?
De druk op de ziekenhuizen blijft toenemen, en dus zullen de coronamaatregelen komende week zeker niet worden versoepeld, eerder strenger. En net als tijdens de eerste golf neemt daardoor ook de onrust over besmettingen op scholen toe. Niemand kan met zekerheid zeggen welke rol scholen spelen bij de verspreiding van het virus, maar bijvoorbeeld het Redteam roept alweer op tot strengere maatregelen. Te gast is kinderarts Károly Illy, tevens lid van het OMT dat het kabinet adviseert over coronamaatregelen.

Een coronadrama in Norg
In verpleeghuis De Omloop in Norg wonen mensen met dementie. Afgelopen maand zijn ze bijna allemaal besmet met het coronavirus. Veertien mensen overleden in twee weken tijd. Ook vijftien personeelsleden liepen corona op. Een verpleegkundige, een nabestaande en de directeur vertellen over het grote drama waar ze opeens in terecht kwamen.

Hoe een Zweedse scholier de wereld veroverde
In augustus 2018 filmde regisseur Nathan Grossman een jong meisje dat voor het Zweedse parlement zat en spijbelde, vóór het klimaat. Zonder te weten dat zij zou uitgroeien tot een icoon. Haar initiatief groeide uit tot een wereldwijd klimaatprotest door jongeren. Inmiddels is activiste Greta Thunberg niet meer weg te denken van het wereldtoneel. De documentaire I am Greta geeft een zeer persoonlijke inkijk in het jaar dat haar leven radicaal veranderde.

Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven? op tv

.