Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump terug

Zo 25 oktober 2020 | 02:10 Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump gemist.

Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump

Datum
Zo 25 oktober 2020
Tijd
02:10 tot 02:41
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25263777

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De nalatenschap van Trump
Of hij is aan het eind van zijn presidentschap, of hij is pas halverwege. Hoe dan ook: met Donald Trump had Amerika de afgelopen vier jaar misschien wel de meest onconventionele president in zijn geschiedenis. Geadoreerd door zijn grote achterban, verafschuwd door de meeste andere Amerikanen, en grijs gebied is er nauwelijks meer. De afgelopen weken reisde Nieuwsuur door een aantal cruciale staten bij de verkiezingen van 3 november, en die reis eindigt vanavond in de hoofdstad Washington. Waar we nog een keer kijken naar de overlevingskunstenaar Trump, en naar wat hij wist te bereiken.

Ramp dreigt voor de mensen achter de schermen
Muzikanten en acteurs hebben het zwaar in de coronatijd. Maar voor de honderdduizend mensen die achter de schermen werken, dreigt een minstens zo groot drama. De hele evenementensector, waar vorig jaar 7 miljard werd omgezet, wankelt. Sinds maart zijn alle grote evenementen afgelast. En dat betekent dat al voor de kerst naar schatting vijftigduizend banen zijn verdwenen. Veel freelancers zien zich gedwongen hun pensioen aan te spreken. In een brandbrief doet de branchevereniging (van freelancers) nu een beroep op de staatssecretaris van Sociale Zaken om de groep financieel te steunen. Anders zal de hele sector na corona zijn verdwenen.

Nieuwsuur: o.a. nalatenschap van Trump op tv

.