Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar? terug

Ma 12 oktober 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar? gemist.

Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar?

Datum
Ma 12 oktober 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25197102

Onderwerpen van deze uitzending

Strengere coronaregels onafwendbaar?
Het kabinet komt vrijwel zeker met aanscherpingen van de coronamaatregelen, waarschijnlijk op een persconferentie morgenavond. De kern is dat mensen hun contacten verder moeten beperken en minder mogen bewegen, zo is de verwachting. Vandaag staan er allerlei overleggen gepland over de coronacrisis. Zo komen de wetenschappers en deskundigen van het OMT bij elkaar voor een nieuw corona-advies voor het kabinet. En ook het Veiligheidsberaad komt samen. De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's en minister Ferd Grapperhaus vergaderen vanavond over de coronamaatregelen. We blikken vanavond vooruit over nut en nootzaak van verschillende maatregelen. Ook een portret van het Maasstad Ziekenhuis in coronabrandhaard Rotterdam, waar de bestuursvoorzitter en specialisten waarschuwende woorden spreken. Een week geleden schaalde het ziekenhuis de reguliere zorg al af.

Spaans verzet tegen maatregelen uit onderkant samenleving
Hoe kijken mensen in andere landen naar de coronaregels? Op verschillende plaatsen in Europa is er flink verzet tegen strenge maatregelen. Nieuwsuur kijkt in een 3-delige serie over de grens. Vanavond: hoe is de stemming in Spanje.

Beïnvloeding verkiezingen: Kamer kritisch op minister
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft vaak haar zorgen geuit over desinformatie en beïnvloeding van verkiezingen van buitenaf. Maar de Kamer heeft kritiek op wat ze daartegen doet. Zeker ook van de eigen coalitiepartijen VVD en CDA, die de minister verwijten er veel te weinig oog voor te hebben. Terwijl er in aanloop naar de verkiezingen grote zorgen zijn over buitenlandse inmenging, bijvoorbeeld via sociale media.

Nieuwsuur: o.a. strengere coronaregels onafwendbaar? op tv

.