Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona terug

Ma 12 oktober 2020 | 01:40 Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona gemist.

Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona

Datum
Ma 12 oktober 2020
Tijd
01:40 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25191471

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Het laatste nieuws over corona
Het is een belangrijk weekend als het gaat om het coronavirus en de bestrijding daarvan. Vandaag wordt er vergaderd in het Catshuis, morgen is het Veiligheidsberaad en dinsdag is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. In de afgelopen 24 uur kwamen er 6378 besmettingen bij. Iets minder dan gisteren (6500), maar alsnog zijn de aantallen hoog. Dit weekend zouden de eerste resultaten van nieuwe maatregelen zichtbaar moeten zien in de cijfers. Gehoopt werd dat die zouden dalen, maar dat lijkt onvoldoende het geval.Is het nu tijd voor strengere maatregelen, of moet er nog gewacht worden? En als er maatregelen genomen moeten worden, is er dan overeenstemming binnen het kabinet en met alle deskundigen? Politiek duider Arjan Noorlander geeft ons vanavond in de studio de laatste stand van zaken.

Verzet in andere landen
Nu de coronacrisis aanhoudt groeit ook in sommige andere landen het verzet tegen het beleid van de overheid. Nieuwsuur kijkt over de grens hoe het daar gaat. Gisteren ging het over de oplopende spanning tussen Parijs en Marseille, vandaag richten we de blik op Duitsland. Duitsland wordt gezien als een land om een voorbeeld aan te nemen; het land komt relatief goed door de coronacrisis, zo lijkt het vanaf hier. Maar ook daar is het verzet tegen de maatregelen aanzienlijk. Iedere week gaan er duizenden demonstranten de straat op, zogeheten 'Querdenkers' - dwarsdenkers.

Armoede neemt snel toe door pandemie
Voor het eerst in twintig jaar neemt het aantal mensen dat in extreme armoede leeft weer toe. Dat komt mede door corona, maakte de Wereldbank eerder deze week bekend. Volgens Nobelprijswinnaars Esther Duflo en Abhijit Banerjee is het tijd dat er actie wordt ondernomen. Meer dan honderd miljoen mensen wereldwijd leven van minder dan 1,60 euro per dag. Op korte termijn zal hun situatie verslechteren. "Wereldwijd is het niet zo dat corona armere landen meer heeft getroffen of dat er meer besmettingen zijn", zegt Esther Duflo. "Maar het effect van de economische crisis is vele malen groter in die landen."

Nieuwsuur: o.a. laatste nieuws over corona op tv

.