Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels terug

Za 10 oktober 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels gemist.

Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels

Datum
Za 10 oktober 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25182695

Onderwerpen van deze uitzending

Marseille verzet zich tegen Parijse regels
In Frankrijk staat de verhouding tussen de regering in Parijs en de lokale politiek in Marseille op scherp. In Marseille verzet zich men tegen de coronamaatregelen die door het 'elitaire Parijs' zijn opgelegd. Afgelopen week is er veel geprotesteerd. De regering in Parijs had bepaald dat de horeca de deuren moest sluiten, maar de lokale restauranthouders hebben zich daar - met hulp van politici en artsen - fel tegen verzet. In Marseille wordt openlijk gesproken over het oprichten van een 'eigen' gezondheidsraad zodat de tweede stad van Frankrijk

Rechters leggen meer huurkortingen op
Veel ondernemers hebben het zwaar in de coronacrisis. Ze hebben te kampen met teruglopende omzetten terwijl de vaste lasten gewoon hetzelfde blijven. Nu de crisis aan blijft houden, stappen meer huurders naar de rechtbank in de hoop een huurverlaging af te dwingen. Gisteren nog kreeg een ondernemer te horen dat hij veel minder huur hoeft te betalen voor zijn koffiebar. En het komt vaker voor: rechters leggen steeds meer huurkortingen op.

Nieuwsuur: o.a. Marseille verzet zich tegen Parijse regels op tv

.