Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs terug

Za 3 oktober 2020 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs gemist.

Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs

Datum
Za 3 oktober 2020
Tijd
01:45 tot 02:25
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25139232

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Studenten protesteren tegen online onderwijs
In Amsterdam wordt vandaag door studenten gedemonstreerd tegen de grote hoeveelheid online lessen. Onder de leus "Wij willen naar school' hopen ze weer meer fysieke colleges te kunnen volgen. Online demonstreren studenten mee via de #wijwillennaarschool. Lyle Muns, voorzitter van studentenvakbond LSVb en mede-initiatiefnemer van het protest, is vanavond te gast.

Nieuwe lijsttrekker 50Plus
50Plus kiest morgen een nieuwe lijsttrekker. De lijsttrekkersstrijd splijt de partij. Dat is de tweede keer in korte tijd, nu partijvoorzitter Jan Nagel niet kiest voor Corrie van den Brenk, die na veel gedoe in het voorjaar fractievoorzitter werd. Nagel wil Liane den Haan - nu nog voorzitter van ouderenbond ANBO - als lijsttrekker. Dat zorgt voor veel frictie in de partij, al beweert Nagel dat het allemaal wel meevalt. Voor de camera's proberen veel 50Plussers nog een beetje de vrede te bewaren, maar als die uit zijn, zeggen ze de naarste dingen over elkaar.

Perfect storm voor VK
Het VK lijkt af te stevenen op een Perfect Storm: een no-deal brexit, met alle economische gevolgen van dien, lijkt met de dag reëler te worden. Terwijl het land al zucht onder de economische gevolgen van de Covid-crisis (o.a. rap stijgende werkloosheid) en het aantal besmettingen toeneemt, blijven de kiezers die hierdoor het hardst geraakt (gaan) worden trouw aan Boris Johnson. Het lijkt hen niet veel uit te maken wat Johnson doet. Ondertussen raakt de bevolking politiek steeds verdeelder. We bezoeken het Britse stadje Mansfield, in het district Nottinghamshire. Mansfield is een voormalige mijnstad en van oorsprong een Labour-bolwerk dat bij de vorige verkiezingen volledig blauw werd en voor Johnson koos.

Nieuwsuur: o.a. studenten protesteren tegen online onderwijs op tv

.