Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde terug

Vr 2 oktober 2020 | 01:05 Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde gemist.

Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde

Datum
Vr 2 oktober 2020
Tijd
01:05 tot 01:45
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25137887

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ventilatie scholen niet altijd op orde
Op honderden scholen in Nederland voldoet de ventilatie niet aan de wettelijke richtlijnen, maar met wat simpele trucjes is daar op korte termijn verandering in te brengen. De commissie-Terpstra bracht afgelopen maand de situatie op scholen in kaart. Volgens Onderwijsminister Arie Slob zullen de aanpassingen een kwestie van jaren worden, omdat er op dit moment door alle aandacht tekorten zijn aan apparatuur en deskundigen. Voor een permanente oplossing trekt het kabinet 360 miljoen euro uit. Te gast is Wouter Wijma, voorzitter Vereniging Leverancier Luchttechnische Apparaten.

Wat voor een stad is Baltimore nu echt?
Baltimore is voor Donald Trump verworden tot metafoor voor landelijk wanbestuur van steden waar de Democraten aan de macht zijn. Heeft de president een punt? Ja en nee, blijkt na een bezoek van Nieuwsuur aan de Amerikaanse stad.

Hoe ga je verder na de zelfdoding van een van je ouders?
In de afstudeerfilm van de Nederlandse Filmacademie Waarom bleef je niet voor mij? komen vier kinderen aan het woord die een van hun ouders door zelfmoord verloren. De regisseur van de film, Milou Gevers, verloor haar moeder door suïcide. We interviewen de maakster over de taboes waar nabestaanden mee te maken krijgen.

Nieuwsuur: o.a. ventilatie scholen niet altijd op orde op tv

.