Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen? terug

Ma 28 september 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen? gemist.

Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen?

Datum
Ma 28 september 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25114798

Onderwerpen van deze uitzending

Wat zijn de nieuwe maatregelen?
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie, een dag eerder dan aangekondigd. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet over mogelijke aanvullende coronamaatregelen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In die steden is het aantal coronabesmettingen sterk gestegen. Vanavond overleggen ook de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's met elkaar. We spreken met hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss en de voorzitter van de veiligheidsregio's burgemeester Hubert Bruls. Vanuit Den Haag doet Arjan Noorlander verslag.

Interview met Dr. Fauci
De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci, de belangrijkste adviseur van de regering-Trump, tempert de verwachtingen die mensen hebben van een coronavaccin. Hij ziet een terugkeer naar 'het normaal' mogelijk pas tegen eind 2021. Tot die tijd zullen aanvullende maatregelen nodig blijven, denkt Fauci. Vanavond spreken we Fauci via Skype.

Nieuwsuur: o.a. nieuwe coronamaatregelen? op tv

.