Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen terug

Ma 28 september 2020 | 02:40 Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen gemist.

Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen

Datum
Ma 28 september 2020
Tijd
02:40 tot 03:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25114728

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Regionale versus landelijke coronamaatregelen
Besmettingsaantallen die omhoog schieten, een stijgend aantal ziekenhuisopnames en de roep om meer landelijke coronamaatregelen. Steeds meer veiligheidsregio's krijgen het predicaat 'zorgelijk'. Vanaf vanavond 18:00 gaan in acht veiligheidsregio's extra coronamaatregelen in en dinsdag is er een nieuwe persconferentie. Ook in andere landen zijn er nieuwe maatregelen: Spaanse media melden dat de regering overweegt om de hoofdstad Madrid grotendeels af te grendelen, tegen de wil van het regiobestuur in. Spanje heeft nu de hoogste besmettingscijfers van de EU. En ook in Brussel gelden vanaf morgen strengere coronamaatregelen. Te gast is hoogleraar Public Governance Paul 't Hart. Hij pleit voor landelijke regie in Nederland.

Het leven na corona
Tien maanden nadat het virus aan zijn wereldwijde opmars begon, leren artsen nog elke dag over corona. Maar er blijven ook veel vragen. Over het herstel bijvoorbeeld. Sommige corona-patiënten lijken snel weer op te knappen, terwijl anderen nog steeds worstelen met de fysieke en mentale gevolgen. Dat zorgt voor onzekerheid, bij artsen maar vooral bij patiënten. We volgen dit jaar Arie Meijer en Nettie van den Brink om een antwoord te krijgen op de vraag hoe het leven eruit ziet, na corona.

Nieuwsuur: o.a. regionale vs landelijke coronamaatregelen op tv

.