Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg? terug

Za 26 september 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg? gemist.

Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg?

Datum
Za 26 september 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Eelco Bosch van Rosenthal
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25105789Onderwerpen van deze uitzending

Wie benoemt Trump als opvolger van Ruth Bader Ginsburg?
Het was de laatste wens van de overleden Ruth Bader Ginsburg: dat er geen opvolger voor haar benoemd zou worden in het Amerikaanse Hooggerechtshof tot er een nieuwe president is aangetreden. Maar Donald Trump doet het toch. Hij draagt vanavond zeer waarschijnlijk de 48-jarige Amy Coney Barrett voor, 37 dagen voor de presidentsverkiezingen. "Je zou nu al kunnen zeggen dat dit Trumps grootste politieke erfenis gaat worden", zegt correspondent Arjen van der Horst.

Corona leidt tot hersenschade
Nederlandse onderzoekers van het Amsterdam UMC hebben ontdekt dat corona nog schadelijker is dan we al wisten: het tast ook de hersenen aan. Hun onderzoek is vandaag gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet Microbe. Uit het onderzoek blijkt dat corona ertoe leidt dat het immuunsysteem in de hersenen op hol kan slaan.

Gesprek met de beroemdste bioloog ooit
67 Jaar na zijn eerste dierenprogramma op televisie verschijnt de nieuwste film van David Attenborough. De Britse bioloog met de wereldberoemde stem is daarin een stuk activistischer dan in eerdere films. De documentaire gaat over Attenboroughs leven, en over hoe de natuur en het klimaat in diezelfde periode zijn veranderd. We spreken Attenborough in Londen, over zijn visie op klimaat én corona.

Nieuwsuur: o.a. wie wordt opvolger van Ruth Bader Ginsburg? op tv

.