Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels terug

Za 26 september 2020 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels gemist.

Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels

Datum
Za 26 september 2020
Tijd
01:10 tot 01:55
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25105635

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Brabantse jongeren houden zich strikter aan de regels
Honderden Willem II-supporters die op een voetbalfeest te dicht op elkaar staan: dat beeld uit Brabant gaat nu rond. Maar er is ook een andere werkelijkheid. Want voor Brabantse jongeren heeft corona een andere lading dan voor veel leeftijdsgenoten. Geen provincie werd in de beginmaanden van de pandemie harder getroffen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat ze er meer van weten en meer met maatregelen zijn. Wij spreken met een paar jonge Brabanders.

Complottheorie QAnon in opkomst in Nederland
Een complot van Democraten, hoge ambtenaren en zakenmensen is uit op een wereldregering en maakt zich schuldig aan satanisch ritueel misbruik van kinderen. Dat is de kern van QAnon, een samenzweringscultus die wereldwijd snel aan populariteit wint, tot in Washington aan toe. Deskundigen vrezen voor schade aan de democratie, en veiligheidsdiensten waarschuwen voor geweld door geradicaliseerde aanhangers. Ook in Nederland wint de theorie aan populariteit. Verslaggever Rudy Bouma deed er onderzoek naar en zit vanavond in de studio.

Nieuwsuur: o.a. Brabantse jongeren houden zich strikter aan regels op tv

.