Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus? terug

Do 24 september 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus? gemist.

Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus?

Datum
Do 24 september 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25095776

Onderwerpen van deze uitzending

Doet Italië het echt zo veel beter?
Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt snel op. De curves in Frankrijk en Spanje gaan zorgwekkend snel omhoog en ook in Nederland stijgen de percentages snel. Italië doet het in vergelijking met andere Europese verrassend goed. Hoe komt dat? Nieuwsuur is bij Italiaanse scholen, die vandaag pas weer openen na een half jaar gesloten te zijn geweest. Ook praten we met de vice-voorzitter van de Italiaanse artsenvereniging. Correspondent Mustafa Marghadi praat ons bij met de laatste stand van zaken.

Waar blijft de corona-app?
De corona-app is af, maar de grote uitrol laat op zich wachten. De app komt op zijn vroegst pas half oktober voor heel Nederland in de lucht. De bijbehorende wet is nog niet door het parlement. Waarom duurt het zo lang voordat de app in gebruik wordt genomen? En wat moet daarvoor veranderen?

Miljoenen minder bezoekers in musea
Het coronavirus zorgt voor een dramatische daling in bezoekersaantallen bij musea. Die lopen zo'n 300 miljoen euro aan eigen inkomsten mis, becijfert de Museumvereniging. Voor sommige musea komt het voortbestaan daarmee in gevaar.

Hoe nu verder met Nord Stream 2?
De vergiftiging van oppositieleider Navalny heeft de Duits-Russische betrekkingen onder hoogspanning gezet. In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om Nord Stream 2, een gigantisch gaspijpleidingproject, stil te leggen. Bondskanselier Angela Merkel twijfelt. De economische belangen zijn groot. Een reportage over Nord Stream 2 en de bekoelde relatie.

Nieuwsuur: o.a. doet Italië het beter met het coronavirus? op tv

.