Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie terug

Wo 23 september 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie gemist.

Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie

Datum
Wo 23 september 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25095034Onderwerpen van deze uitzending

Vrijwilligheid voorop bij migratieplan Europese Commissie
De Europese Commissie presenteert vandaag het migratiepact, een plan om structureel grip te krijgen op migratie naar Europa. De commissarissen Ylva Johansson en Margaritis Schinas willen een positieve benadering. In vorige voorstellen wilde de Europese Commissie meteen met boetes komen, nu staat de vrijwilligheid voorop. De commissie gaat een prognose maken van het jaarlijkse aantal asielzoekers. De EU-lidstaten kunnen op basis daarvan aangeven hoeveel vluchtelingen ze willen opnemen of, als ze dat niet willen, op welke manier ze dan bijdragen, bijvoorbeeld door het sturen van extra grenswachten. Wij spreken met migratiecommissaris Ylva Johansson over het plan.

(On)vrijwillige thuisquarantaine om ouders niet te besmetten
Zelf zijn ze kerngezond, maar de kans dat hun chronisch zieke moeders corona overleven is klein. Daarom blijven Oriana (6) en Mila (14) al sinds maart zoveel mogelijk binnen en gaan ze niet naar school. En dat allemaal om koste wat kost te voorkomen dat zij het virus meebrengen naar huis, en mogelijk hun ouders besmetten. Wat doet het met moeders als zij hun kind 'huisarrest' moeten geven, omdat een besmetting voor voor hen fatale gevolgen kan hebben? En wat doet het met de kinderen? Wij spreken met Oriana en Mila en hun moeders.

Nieuwsuur: o.a. vrijwilligheid bij migratiestandpunten Europese Commissie op tv

.