Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump terug

Vr 28 augustus 2020 | 00:15 Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump gemist.

Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump

Datum
Vr 28 augustus 2020
Tijd
00:15 tot 00:55
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24944706

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Speech van een 'overlevingskunstenaar'
In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) geeft Donald Trump zijn speech op de Republikeinse conventie. Vanavond een portret van deze 'overlevingskunstenaar'. Wat gebeurde er in de afgelopen vier jaar tijdens zijn presidentschap? En wat kunnen we verwachten van de speech? Correspondent Marieke de Vries blikt vooruit op de toespraak. Ze kijkt ook terug naar de afgelopen roerige dagen. De conventie vindt plaats in een decor van rellen en geweld. Wat voor gevolgen heeft de huidige onrust in de Verenigde Staten voor president Trump? En hoe is dat van invloed op zijn mogelijke herverkiezing?

Waarom lukt het niet om meer te testen?
In mei werd nog gezegd dat er flink opgeschaald ging worden en dat de labs eind deze zomer 30.000 testen per dag gedaan konden worden. Maar nu al lukt het amper om er 20.000 per dag uit te voeren. Hoe kan het dat het niet lukt om verder op te schalen. En wat zijn daar de gevolgen van? Is het probleem in korte tijd op te lossen? Arts-Microbioloog Marc Bonten denkt dat het tijd wordt om harde keuzes te maken en licht dat vanavond toe in de studio.

Nieuwsuur: o.a. speech 'overlevingskunstenaar' Trump op tv

.