Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol terug

Wo 26 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol gemist.

Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol

Datum
Wo 26 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24938523

Onderwerpen van deze uitzending

Weinig terugkerende reizigers op Schiphol getest
Het aantal besmette mensen dat in de afgelopen week het buitenland is geweest nam verder toe, naar 867, maakte het RIVM gisteren bekend. Vorige week waren dat er nog 738. En vermoedelijk ligt het aantal nog hoger, omdat weinig mensen zich bij terugkomst laten testen. Minister Hugo de Jonge sprak eerder de wens uit dat alle terugkerende reizigers op Schiphol getest worden, maar kwam zo laat met dat verzoek dat de GGD er niet op tijd op in kon springen. Gevolg: slechts een handjevol passagiers laat zich testen bij terugkomst.

Coalitie dicht bij akkoord over nieuw steunpakket
Het kabinet gaat miljarden stoppen in een nieuw steunpakket voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. De bedrijven zouden tot ver in 2021 steun ontvangen. De coalitie praat er al weken over en ook vandaag is de financiële steun weer onderwerp van overleg. Het nieuwe steunpakket wordt mogelijk vrijdag bekendgemaakt, maar wij praten er vanavond al over met onze econoom Mathijs Bouman.

Hoe voeren politici campagne in coronatijd?
Hoe gaat het in coronatijd achter de schermen bij de politieke partijen? Nieuwsuur kijkt deze week hoe zij zich voorbereiden op de verkiezingen van volgend jaar. Vanavond: de campagnes. Want rozen uitdelen, mensen aanspreken in de stad en de achterban toejuichen in een vol stadion zit er dit jaar niet in. Welke manieren zetten politici nu in om jouw stem te winnen?

Nieuwsuur: o.a. weinig coronatests op Schiphol op tv

.