Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw? terug

Zo 23 augustus 2020 | 03:00 Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw? gemist.

Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw?

Datum
Zo 23 augustus 2020
Tijd
03:00 tot 03:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24922371

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Blijft Trumps achterban hem ook trouw in dit crisisjaar?
Afgelopen week stond in het teken van de Democratische partijconventie. Komende week is het de beurt aan Donald Trump en zijn Republikeinse partij in het gevecht om zijn herverkiezing. Wat opviel aan vier jaar Trump: zijn achterban is hem hondstrouw gebleven. Maar geldt dat ook nog steeds in dit crisisjaar? Correspondent Arjen van der Horst reisde af naar Luzerne County in de staat Pennsylvania, op zoek naar de trouwe Trump-stemmer. Luzerne County is van oudsher een Democratisch bolwerk. Maar in 2016 won Trump er met overmacht. En die winst speelde een cruciale rol in de verkiezingsoverwinning van Trump.

Een tijdreis naar het Europa van de 19e eeuw
Goederenvervoer met een hondenkar, de Londense brandweer die uitrukt met paard en wagen en koetsjes op Place de la Concorde. De oudste bewegende opnamen van steden als Amsterdam, Londen en Parijs zijn gerestaureerd en binnenkort te zien in Eye Filmmuseum in Amsterdam. Het gaat om vaak dagelijkse taferelen van rond 1900. Anno 2020 roepen ze vooral verbazing op. En ook herkenning. We spreken met conservator Frank Roumen van Eye en met stadsfotograaf/filmer Thomas Schlijper.

Nieuwsuur: o.a. blijft Trumps achterban hem trouw? op tv

.