Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen terug

Wo 19 augustus 2020 | 00:50 Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen gemist.

Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen

Datum
Wo 19 augustus 2020
Tijd
00:50 tot 01:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24895531

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

'Amsterdam moet teugels strakker aanhalen'
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie. Daarin zullen regionale coronamaatregelen worden bekendgemaakt. De Jonge heeft samen met de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's gekeken naar de regionale verschillen, die zijn volgens de minister groot. Zeker is dat er extra maatregelen komen voor de regio Amsterdam, waar het aantal besmettingen toeneemt. Volgens de minister moeten de teugels daar strakker worden aangehaald. We zijn in Amsterdam Nieuw-West, dat geldt als een corona-hotspot, en we spreken met de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en voorzitter van de Politiebond Jan Struijs.

Democraten moeten aan de slag in Wisconsin
Het aftellen naar 3 november is begonnen, de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Afgelopen nacht begon de Democratische conventie in de staat Wisconsin. Vanwege corona gaat het om een grotendeels virtuele bijeenkomst, met toespraken van prominente Democraten. Bij de verkiezingen in 2016 won Donald Trump in Wisconsin, een gevoelige klap voor de Democraten. En dus moet de Democratische partij in de staat aan de slag om de kiezers weer voor zich te winnen. Vanavond de reportage van correspondent Arjen van der Horst.

Nieuwsuur: o.a. persconferentie regionale maatregelen op tv

.