Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater terug

Ma 17 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater gemist.

Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater

Datum
Ma 17 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24889033Onderwerpen van deze uitzending

Meer meetpunten corona in rioolwater
Het RIVM doet onderzoek naar de aanwezigheid van het nieuwe coronavirus in rioolwater dat met de ontlasting van mensen in het rioolwater terecht komt. Het rioolwater laat in een vroeg stadium zien dat ergens corona heerst, nog voordat mensen zelf symptomen hebben. We spreken met onderzoekers over het nut van het onderzoek en over de uitbreiding van het aantal meetpunten.

Aanhoudend protest Wit-Rusland
Op verschillende plaatsen in Wit-Rusland leggen mensen het werk neer uit protest tegen het regime van president Loekasjenko. Zo wordt er gedemonstreerd voor het gebouw van de staatszender in de hoofdstad Minsk en protesteren arbeiders uit verschillende fabrieken in de omgeving bij een tractorfabriek in Minsk waar de president vanochtend een werkbezoek brengt. In een nieuwe videoboodschap zei de Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja vanochtend dat ze klaar is om de leiding te nemen en de rust terug te brengen in het Oost-Europese land. Vanavond het laatste nieuws uit Wit-Rusland.

Zorgen over nertsenfokkerijen
Bijna 1,5 miljoen nertsen zijn inmiddels preventief geruimd in Nederland, op 31 nertsenbedrijven. De fokkerijen zijn brandhaarden voor het coronavirus. Na de 33e vastgestelde besmetting groeit de druk op minister Schouten om alle nertsenfokkerijen te ruimen. Omwonenden maken zich zorgen, en vinden dat alle nertsenfokkerijen preventief gesloten en geruimd moeten worden. De minister wacht op advies van het Outbreak Management Team. Arts Jos van de Sande, voormalig hoofd infectiebestrijdingen van GGD Hart van Brabant, bespreekt vanavond zijn zorgen in de uitzending.

Nieuwsuur: o.a. meer meetpunten corona in rioolwater op tv

.