Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland terug

Za 15 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland gemist.

Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland

Datum
Za 15 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24879968

Onderwerpen van deze uitzending

Hoe kijkt Rusland naar de protesten in Wit-Rusland?
In Wit-Rusland zijn net als de afgelopen week opnieuw duizenden mensen op de been, die het vertrek van president Loekasjenko en nieuwe, eerlijke verkiezingen eisen. De Russische president Poetin en Loekasjenko hebben vanmiddag met elkaar gebeld over de massale protesten, zo bevestigt het Kremlin. Eerder vandaag had Loekasjenko om zo'n gesprek gevraagd. Hij noemde de protesten in zijn land niet alleen een bedreiging voor Wit-Rusland, maar voor de hele regio. Wat is de rol van Rusland?

De dreiging van China in Taiwan
Nergens in de wereld is de dreiging van een steeds sterker en machtiger China groter dan in Taiwan. Steeds vaker rolt China met de militaire spierballen aan de Taiwanese grens. De grote vraag op het eiland is dat ook niet of, maar wanneer Taiwan aan de beurt is. Want China ziet Taiwan als een afvallige provincie, die ooit weer onderdeel zal worden van China.

De twintigers van 2020
Ze hebben nog een heel leven voor zich, maar hebben met corona en black lives matter grote gebeurtenissen meegemaakt die maandenlang alle nieuwsbulletins domineerden. Hoe is dat voor een twintigjarige?

Nieuwsuur: o.a. rol Rusland protesten Wit-Rusland op tv

.