Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie terug

Vr 14 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie gemist.

Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie

Datum
Vr 14 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24879715

Onderwerpen van deze uitzending

'Catastrofale' krimp van de Nederlandse economie
De economie is in het tweede kwartaal met 8,5 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van eerste cijfers. De recorddaling is voor meer dan de helft het gevolg van huishoudens die minder hebben uitgegeven. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, noemt de krimp catastrofaal. Hij is vanavond te gast.

Wit-Russische betogers zwaar mishandeld
Vrijgelaten betogers in Wit-Rusland zeggen dat ze zwaar zijn mishandeld na hun arrestatie de afgelopen dagen. In verschillende video's vertellen mannen en vrouwen dat ze nauwelijks eten kregen en in kleine cellen staand samengeperst werden. Het geweld lijkt de mensen alleen maar meer te motiveren de straat op te gaan en te protesteren tegen de verkiezingsuitslag. We spreken met een Russische journalist die zelf ook werd gearresteerd en mishandeld, en met de man achter een Wit-Russisch nieuwskanaal dat de beelden van de protesten verspreidt. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp volgt de ontwikkelingen in het land en duidt de gebeurtenissen.

Nieuwsuur: o.a. grote krimp Nederlandse economie op tv

.