Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona terug

Vr 14 augustus 2020 | 01:00 Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona gemist.

Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona

Datum
Vr 14 augustus 2020
Tijd
01:00 tot 01:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24868765

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ventilatie en corona
Vorige week werd duidelijk dat in een verpleeghuis in Maassluis een ventilatiesysteem zorgde voor de verspreiding van het coronavirus. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei deze week tijdens een briefing in de Tweede Kamer dat gebouwen goed zitten als ze voldoen aan de specifieke ventilatieregels zoals vastgelegd in het zogeheten 'bouwbesluit'. Welke rol speelt ventilatie bij het verspreiden van het coronavirus?

Aantal coronabesmettingen loopt op
De Tweede Kamer onderbrak gisteren het zomerreces voor een debat over de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Een verplichte quarantaine voor mensen die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen als mogelijk besmet, wordt voorlopig niet ingevoerd. Wel zijn er veel zorgen over de nieuwe opmars van het virus. Ook bij Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij is vanavond te gast. En we spreken met politiek verslaggever Chris Ostendorf over het debat van gisteren, dat chaotisch eindigde.

KLM'ers overwegen switch naar de zorg
Het lijkt niet voor de hand te liggen: een overstap van stewardess bij KLM naar de ouderenzorg. Toch overwegen honderden KLM'ers die switch. De luchtvaartmaatschappij moet fors inkrimpen, er verdwijnen bijna 5000 banen, terwijl de zorg nog steeds schreeuwt om personeel. Daarom hebben KLM en zorgkoepel Actiz de handen ineen geslagen.

Nieuwsuur: o.a. ventilatie en corona op tv

.