Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer terug

Do 13 augustus 2020 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer gemist.

Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer

Datum
Do 13 augustus 2020
Tijd
01:50 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24863532

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Coronadebat in Kamer
De Tweede Kamer onderbreekt het zomerreces om te praten over het coronavirus. Afgelopen weken kwamen er duizenden nieuwe coronagevallen bij. Het kabinet kwam al met maatregelen om de 'gevaarlijke opmars' van het virus tegen te gaan. Ondertussen slaan de GGD'en alarm: zij hebben niet genoeg capaciteit om alle mensen te waarschuwen die opduiken in het bron- en contactonderzoek. Gisteren kondigde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan quarantaine te willen verplichten voor mensen die in aanraking zijn geweest met potentieel zieke mensen. Ook reizigers die uit oranje gebieden komen zouden verplicht in quarantaine moeten. Arjan Noorlander duidt vanavond het debat. Te gast is Paul Depla, burgemeester van Breda en plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, een gebied met een relatief groot aantal besmettingen.

Biden kiest Kamala Harris als 'running mate'
De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft senator Kamala Harris gekozen als kandidaat voor het vicepresidentschap. Ze nemen het in november op tegen president Trump en zijn vicepresident Mike Pence. De 55-jarige Harris, sinds 2017 namens de Democraten senator voor Californië, zou de eerste zwarte vrouwelijke vicepresident zijn. Waarom kiest Biden voor Harris? Hoe vult zij hem aan? In de uitzending een portret.

Nieuwsuur: o.a. coronadebat in Kamer op tv

.