Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen terug

Di 11 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen gemist.

Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen

Datum
Di 11 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24856798Onderwerpen van deze uitzending

RIVM: aantal besmettingen blijft toenemen
Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw gestegen. Er kwamen van 4 augustus tot en met 11 augustus 4036 coronapatiënten bij, vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel in de technische briefing over corona. De week daarvoor waren 2588 besmettingen vastgesteld. Van Dissel wees erop dat het virus dat nu in opmars is, een nieuw type van het coronavirus is. Het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft.

Wat zien jongeren als de oorzaak van corona?
In 2018 sprak Nieuwsuur een aantal 18-jarigen over wat ze beweegt en hoe ze naar de toekomst kijken, niet vermoedend dat ze twee jaar later van het ene op het andere moment zouden worden beknot in hun vrijheid door een pandemie. Nu spreken we de jongeren, inmiddels twintigers, opnieuw. Wat is volgens hen de oorzaak van corona? En welke rol speelt het geloof tijdens deze pandemie?

'Meer aandacht voor leed Indonesiërs bij herdenking 15 augustus'
Bij het Indisch monument in Den Haag wordt elk jaar op 15 augustus het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Het is de dag dat Japan 75 jaar geleden capituleerde. Er wordt stilgestaan bij alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Oud-minister Ben Bot, publicist Lara Nuberg en acteur Thom Hoffman vinden dat de plechtigheid niet meer van deze tijd is en anders moet. Zij vinden dat het leed van Indonesiërs nu te weinig aandacht krijgt.

Nieuwsuur: o.a. aantal coronabesmettingen blijft toenemen op tv

.