Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering terug

Za 8 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering gemist.

Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering

Datum
Za 8 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24841074

Onderwerpen van deze uitzending

Demonstraties in Beiroet tegen regering
Duizenden mensen protesteren in de Libanese hoofdstad Beiroet tegen de regering. De politie heeft traangas afgevuurd op demonstranten die het parlementsgebouw probeerden te bereiken, demonstranten gooiden met stenen. Kleine groepen betogers gingen de afgelopen dagen al de straat op. Ze houden de machthebbers verantwoordelijk voor de verwoestende explosie in de haven die aan meer dan 150 mensen het leven heeft gekost. We spreken een demonstrant die veel verloren heeft bij de explosie. In de uitzending ook het laatste nieuws en een gesprek met correspondent Daisy Mohr.

Eindigt morgen de dictatuur in Wit-Rusland?
Morgen zijn er presidentsverkiezingen in Wit-Rusland. De druk op president Loekasjenko, die voor de zesde keer herkozen wil worden, neemt toe. Hij regeert het land al sinds 1994 met harde hand, maar heeft nu te maken met de grootste protesten tegen zijn bewind in jaren. Wij spreken met de oppositie en met Wit-Rusland-kenner Franka Hummels.

Hoe is het om twintiger te zijn in 2020?
Je bent jong en je zit midden in een leeftijdsfase waarin je je wilt ontwikkelen. Reizen, studeren, werken, nieuwe relaties aangaan en ontdekken wie je bent. En ineens is daar corona. Nieuwsuur volgde verschillende twintigers tijdens de coronacrisis. In 2018 spraken we ze al. Toen lagen de banen voor het oprapen. Twee jaar later hebben ze van de een op andere dag geen werk meer.

Nieuwsuur: o.a. demonstraties Beiroet tegen regering op tv

.