Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af terug

Vr 7 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af gemist.

Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af

Datum
Vr 7 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24840872

Onderwerpen van deze uitzending

GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af
Hoe kon het zo ver komen dat de GGD's in Amsterdam en Rotterdam geen contacten van met corona besmette personen meer nabellen? Door het grote aantal besmettingen zijn er onvoldoende medewerkers beschikbaar om de bron- en contactonderzoeken goed uit te voeren.

Oud-RIVM-directeur over aanpak coronavirus
Oud-directeur Roel Coutinho van het RIVM is kritisch op de Nederlandse aanpak van het coronavirus. De microbioloog vindt dat premier Mark Rutte het probleem goed schetst, maar dat er te veel nadruk wordt gelegd op het 'samen oplossen' en dat de verantwoordelijkheid te veel bij de bevolking wordt gelegd.

Hoe gaan andere landen op vakantie?
Vakantie vieren, dat gaat dit jaar wereldwijd anders dan voorgaande jaren. Wij volgden de afgelopen tijd twaalf mensen uit verschillende landen om te zien hoe zij de pandemie ervaren. Deze twaalf locals hebben ieder te maken met heel erg verschillende situaties. We spraken met reisorganisator Babak Aliabadi uit Iran, die drie dagen ging kamperen in eigen land. Ook spreken we we Andrey Tkachov, een fitness-coach uit Wit-Rusland, over zijn vakantie naar Turkije. De Braziliaanse Carmino Nardachionne jr. vertelt hoe het er in Brazilië aan toe gaat. "We zijn het uitstellen zat."

Nieuwsuur: o.a. GGD's Rotterdam en Amsterdam schalen onderzoek af op tv

.