Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken terug

Za 25 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken gemist.

Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken

Datum
Za 25 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24763083

Onderwerpen van deze uitzending

Chinees consulaat in Washington opengebroken
Het Chinese consulaat in de Amerikaanse stad Houston is kort na de gedwongen sluiting opengebroken door federale agenten. Afgelopen dinsdag besliste de VS dat China het consulaat in Houston binnen enkele dagen moest sluiten. Volgens Amerika was het een spionagebolwerk. China reageert woest. Correspondenten Marieke de Vries in Washington en Sjoerd den Daas vanuit China vertellen wat er aan de hand is.

De harde gevolgen van corona in het Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk werd zwaar getroffen door corona. In Noord-Engeland, waar de arbeiders massaal op premier Boris Johnson stemden, ondervinden mensen de harde gevolgen van de coronacrisis. De grenzen zijn net geopend. Correspondent Saskia Dekkers maakte de oversteek.

'Op de IC zouden we toch echt eerder kiezen voor een 16- dan een 70-jarige'
Wat als er nog één bed over is op de intensive care en een 70-jarige coronapatiënt komt net iets eerder in het ziekenhuis dan een 16-jarige? Voor Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is het een duidelijke keuze. "Wij dokters zouden toch echt gaan voor die 16-jarige." Gommers botst tijdens de coronacrisis vaker met de politiek. Nieuwsuur blikt met hem terug op de eerste weken van de uitbraak, toen hij plots een bekende Nederlander werd.

Nieuwsuur: o.a. Chinees consulaat Washington opengebroken op tv

.