Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. terugblik corona terug

Vr 24 juli 2020 | 00:55 Nieuwsuur: o.a. terugblik corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. terugblik corona gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. terugblik corona gemist.

Nieuwsuur: o.a. terugblik corona

Datum
Vr 24 juli 2020
Tijd
00:55 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24750834

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Had carnaval wel door moeten gaan?
Donderdagavond 27 februari wordt de eerste coronapatiënt in Nederland gemeld, een man die net is teruggereisd uit Noord-Italië. Na terugkomst, een paar dagen voor zijn ziekenhuisopname, had hij nog carnaval gevierd. Later beseffen we dat carnaval waarschijnlijk een grote coronabrandhaard was. Feestvierders die net terugkomen van skivakantie hebben het virus toen flink verspreid. Had carnaval achteraf gezien afgelast moeten worden? Zou dat wel zijn geaccepteerd? Nieuwsuur blikt in een serie met vier hoofdrolspelers terug op de eerste corona-maanden. Vanavond: burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch.

Experts waarschuwen kabinet en willen 'binnen drie dagen nieuwe maatregelen'
Zorgexperts dringen bij het kabinet aan op nieuwe coronamaatregelen, die binnen uiterlijk drie dagen moeten worden ingevoerd. Dat blijkt uit een brief in handen van Nieuwsuur. Zo zou er snel een mondkapjesplicht moeten komen voor zowel de gasten als het personeel in de horeca en bij de contactberoepen. Epidemioloog Arnold Bosman en voormalig hoofd van de Gezondheidsinspectie Wim Schellekens leggen in de studio uit welke maatregelen precies nodig zijn, en waarom de tijd dringt.

Nieuwsuur: o.a. terugblik corona op tv

.