Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht? terug

Wo 22 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht? gemist.

Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht?

Datum
Wo 22 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24744594

Onderwerpen van deze uitzending

Moeten mondkapjes breder worden verplicht?
Mondkapjes: in Nederland zijn ze alleen verplicht in het openbaar vervoer, maar in veel andere landen moeten ze ook op andere plekken worden gedragen. Zo is het in Frankrijk vanaf deze week verplicht om een mondkapje te dragen in supermarkten, kerken, sportclubs, bioscopen en andere openbare ruimten. Over het nut van mondmaskers is nogal eens discussie. Wat is nu de stand van de wetenschap hierin? We spreken met onderzoeker en hoogleraar epidemiologie Ben Cowling.

Ernst Kuipers blikt terug op de corona-uitbraak
Tijdens de coronacrisis stonden ze vanwege hun functie ineens vol in de schijnwerpers. Hoe kijken hoofdrolspelers als Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, en Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg terug op de uitbraak van het coronavirus? Zouden ze met de kennis van nu dingen anders hebben aangepakt? Nieuwsuur blikt in een serie met ze terug. Vanavond het eerste deel met Ernst Kuipers.

Slechtere coronacijfers, dus strenger handhaven?
Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt flink op, mede doordat we ons minder goed aan de adviezen houden. Hoe staat het met de handhaving; zijn gemeenten en veiligheidsregio's van plan strenger toe te zien op naleving van de coronaregels? Te gast is de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Nieuwsuur: o.a. worden mondkapjes breder verplicht? op tv

.