Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures terug

Ma 20 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures gemist.

Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures

Datum
Ma 20 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24731497

Onderwerpen van deze uitzending

Nieuwbouw vertraagd door eindeloze inspraakprocedures
Nederland heeft snel veel nieuwe woningen nodig, maar 'snel' en 'bouwen' gaan in ons land niet samen. Het kost vaak jaren voordat een nieuwe wijk er komt. Veel tijd gaat op aan inspraak- en bezwaarprocedures. Want omwonenden zien het lang niet altijd zitten, zo'n nieuwe wijk in de achtertuin. Zij komen in verzet, vaak tot de hoogste rechter aan toe. De Raad van State behandelt ieder jaar honderden zaken over nieuwbouwplannen. Zoals het 'Plan Hofstede' in het Brabantse Rucphen. Daar zien omwonenden het stuk bos voor hun deur niet graag plaatsmaken voor een nieuwbouwwijk.

Georg Schulze-Büttger over zijn vader, aanslagpleger op Hitler
Het zal je maar gebeuren: oog in oog met net ontdekte beelden van je vader tijdens het proces waarin die ter dood werd veroordeeld door de nazi's. Het overkwam de Duitse oud-soldaat Georg Schulze-Büttger. Diens vader was een van de officieren die op 20 juli 1944 een mislukte aanslag pleegden tegen Hitler en daarvoor werden opgehangen. Dat het proces tegen zijn vader ook op band was opgenomen wist hij niet. 75 jaar na het einde van de oorlog vertelt Schulze-Büttger. tegen Nieuwsuur over het lot van zijn vader en over zijn eigen loopbaan in het leger.

Nieuwsuur: o.a. nieuwbouw vertraagd door inspraakprocedures op tv

.