Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen terug

Do 16 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen gemist.

Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen

Datum
Do 16 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24710854

Onderwerpen van deze uitzending

Wat was de wetenschappelijke onderbouwing van RIVM-richtlijnen?
Nieuwsuur deed de afgelopen maanden onderzoek naar de coronacrisis in de ouderenzorg. Hoe kon het zo misgaan? Waar kwamen de richtlijnen vandaan? Wat was de rol van het ministerie? En wat zijn de lessen voor de toekomst? Vanavond meer antwoorden in het tweede deel van een drieluik, dat dit keer gaat over de wetenschappelijke onderbouwing van de RIVM-richtlijnen.

'Verpleeghuizen klaar voor tweede golf'
Juist vandaag stuurde het ministerie van Volksgezondheid een brief met lessen voor verpleeghuizen voor een eventuele tweede coronagolf. Volgens minister De Jonge zijn die er klaar voor, al is er nog wel een tekort aan handschoenen. We spreken Kamerleden die er nog niet helemaal vertrouwen in hebben.

Grootschalige Twitter-hack
De Twitteraccounts van onder anderen Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama en techbedrijven als Uber en Apple zijn door hackers korte tijd overgenomen. Via die kanalen riepen de hackers op een bedrag in bitcoins over te maken. Ook het account van Geert Wilders werd gehackt. Onduidelijk is hoe de hackers konden binnenkomen. Het roep vragen op over de beveiliging van Twitter. En welke bedoelde of onbedoelde gevolgen kan het overnemen van invloedrijke accounts hebben?

Nieuwsuur: o.a. wetenschappelijke onderbouwing RIVM-richtlijnen op tv

.