Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt terug

Wo 15 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt gemist.

Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt

Datum
Wo 15 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24704704

Onderwerpen van deze uitzending

De Jonge wint nipt
Hugo de Jonge is de nieuwe leider van het CDA. Hij kreeg met 50,7 procent net de benodigde meerderheid van de CDA-leden achter zich bij de lijsttrekkersverkiezing. Hij versloeg daarmee Pieter Omtzigt, die 49,3 procent van de stemmen kreeg. Het verschil tussen de twee is 258 stemmen. Wat betekent de (nipte) overwinning van De Jonge voor de koers en de toekomst van het CDA? We spreken vanavond met politiek duider Arjan Noorlander.

Coronarichtlijnen in ouderenzorg leidden tot onveiligheid
Zorgmedewerkers en bestuurders in de verpleeghuis- en thuiszorgsector vinden dat zij in de coronacrisis in onveilige situaties zijn gebracht. Als belangrijkste reden noemen zij de RIVM-richtlijnen. Die schreven voor dat het dragen van beschermende kleding zoals mondmaskers in allerlei gevallen "niet nodig" was. Twee zorgkoepels zeggen nu spijt te hebben van het volgen van de richtlijnen. Nieuwsuur deed de afgelopen maanden onderzoek naar de coronacrisis in de ouderenzorg. Hoe kon het zo misgaan? Waar kwamen de richtlijnen vandaan? Wat was de rol van het ministerie? En wat zijn de lessen voor de toekomst?

Nieuwsuur: o.a. De Jonge wint nipt op tv

.