Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen terug

Di 14 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen gemist.

Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen

Datum
Di 14 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24697860

Onderwerpen van deze uitzending

Brabant wil nertsen ruimen
Opnieuw is er gisteren een nertsenfokkerij geruimd vanwege coronabesmettingen, dit keer in het Brabantse Aarle-Rixtel. De teller staat inmiddels op 23. Moeten de overige nertsenbedrijven preventief worden geruimd? Omwonenden en lokale bestuurders in Zuidoost-Brabant vinden van wel, maar de minister ziet ruimen van gezonde dieren niet zitten.

Ook grote woningnood op het platteland
De woningnood is niet alleen een probleem van de grote steden. Ook op het platteland is een groeiend tekort aan betaalbare woningen. Vooral starters vinden er moeilijk een huis, waardoor zij wegtrekken uit de dorpen. En dat heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid van het platteland. Vanavond deel II van onze serie 'Woningmarkt op slot' vanuit het dorp Haarle in Overijssel.

Overtuigt Europa Rutte?
Nederland speelt in Europa de hoofdrol in het verzet tegen wat het kabinet "het uitdelen van geld" noemt. Premier Rutte blijft strenge eisen stellen aan de nieuwe Europese begroting en een corona-hulpfonds. Komend weekend reizen alle regeringsleiders naar Brussel om een oplossing te vinden voor de miljardenpuzzel. De Tweede Kamer debatteert er vandaag over. Om Rutte in beweging te krijgen kwamen veel Europese leiders al in het Catshuis langs. Weten zij hem te overtuigen? We spreken met politiek duider Arjan Noorlander en EU-correspondent Sander van Hoorn.

Nieuwsuur: o.a. Brabant wil nertsen ruimen op tv

.