Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht? terug

Di 14 juli 2020 | 01:35 Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht? gemist.

Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht?

Datum
Di 14 juli 2020
Tijd
01:35 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24692432

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Waar komen de nieuwe huizen in Utrecht?
Een betaalbare woning is tegenwoordig nauwelijks meer te vinden. Nederland komt meer dan 331.000 huizen tekort en de huizenprijs is nog nooit zo hoog geweest als nu: gemiddeld 335.000 euro voor een woning. Meer dan de helft wordt boven de vraagprijs verkocht. Nieuwsuur kijkt met een vijfdelige serie naar de situatie op de woningmarkt. Vanavond deel 1 vanuit Utrecht. De stad heeft snel veel nieuwe woningen nodig, maar waar moeten die komen? In de stad of in de polder? De gemeente en de projectontwikkelaars zijn het niet met elkaar eens.

'Werkloze' luchtverkeersleiding Lelystad Airport kost nu al miljoenen
Het had op Lelystad Airport op dit moment een komen en gaan moeten zijn van vakantievluchten. Maar in plaats daarvan is het nog steeds het domein van lesvliegtuigjes en hobbyvliegers. De opening van Lelystad Airport werd dit voorjaar voor de zoveelste keer uitgesteld. Wat kost het uitstel? Een hoop geld, blijkt uit cijfers die Nieuwsuur opvroeg. Alleen al aan de luchtverkeersleiding, die in november vorig jaar werd aangesteld, wordt nu zo'n 4,4 miljoen euro per jaar uitgegeven.

De coronawet is aangepast, maar is het ook een verbetering?
Het kabinet heeft het aangepaste voorstel voor de coronawet naar de Tweede Kamer gestuurd. Eigenlijk had de wet 1 juli moeten ingaan, maar na alle kritiek is er flink aan de tekst gesleuteld. Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden, legt in de studio uit wat er volgens hem mis is met deze nieuwe versie.

Nieuwsuur: o.a. waar komen nieuwe huizen in Utrecht? op tv

.