Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA? terug

Zo 12 juli 2020 | 02:40 Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA? gemist.

Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA?

Datum
Zo 12 juli 2020
Tijd
02:40 tot 03:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24682991

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Welke koers kiest het CDA?
Vandaag wordt bekend wie de meeste stemmen kreeg bij de lijsttrekkersverkiezing bij het CDA: Mona Keijzer, Hugo de Jonge of Pieter Omtzigt. Als niemand meer dan 50 procent heeft, is er nog een ronde nodig. Niets minder dan de koers van het CDA staat op het spel. Arjan Noorlander duidt de uitslag.

Israëliërs protesteren tegen corona-aanpak
Israël leek het coronavirus aanvankelijk meteen de baas. Met een strenge lockdown werd een massale uitbraak voorkomen. Maar toen besloot de regering alles in een keer open te gooien, en vrijwel meteen ging het mis. Het leidde tot een tweede golf aan besmettingen, die nu al hoger is dan de eerste. Critici vinden dat de regering veel te laat heeft gereageerd op de oplopende besmettingscijfers. In de uitzending een reportage.

Hoeveel effect heeft ventileren op aerosolen?
Sommige wetenschappers zijn van mening dat aerosolen, minuscule druppeltjes die lang blijven zweven, de dominante vorm van overdracht van het coronavirus zijn. Volgens de WHO en het RIVM is de rol van aerosolen bij verspreiding juist beperkt. Zeker is dat om de kans op besmetting via aerosolen te beperken, het ventileren van ruimtes noodzakelijk is. Maar hoeveel effect heeft goed ventileren precies? Dat onderzoekt fysicus Daniel Bonn van de Universiteit van Amsterdam. Wij spreken hem.

Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA? op tv

.