Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter terug

Za 11 juli 2020 | 02:45 Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter gemist.

Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter

Datum
Za 11 juli 2020
Tijd
02:45 tot 03:16
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24682959

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Nederland daagt Rusland voor de rechter
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vanwege de rol van dat land bij het neerhalen van vlucht MH17. Met deze stap wil het kabinet de al ingediende individuele klachten van nabestaanden bij het Hof ondersteunen. Minister Stef Blok zegt dat Nederland op deze manier opkomt voor alle 298 MH17-slachtoffers, van 17 verschillende nationaliteiten, en hun nabestaanden. We spreken Sander de Lange, advocaat van de nabestaanden, en verslaggever Gert-Jan Dennekamp.

Nog geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten
Er is geen akkoord tussen Nederland en Curaçao, Aruba en Sint-Maarten over nieuwe steun aan de Caribische landen vanwege de coronacrisis, maar het overleg gaat later verder. Vanochtend was er weer een Rijksministerraad. Daar waren ook de premiers van de Caribische landen bij. Premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao zei dat de drie landen het wel min of meer eens zijn over de hervormingen die Nederland eist, maar niet over de vorm.

De tolk van Srebrenica
"Hongerig, barrevoets en met lege handen vluchtten we als opgejaagd wild door de bergen en bossen in het oosten van Bosnië." Zo omschrijft Hasan Nuhanovic de tocht naar Srebrenica met zijn familie in zijn boek De tolk van Srebrenica. Ze hoopten er veilig te zijn, maar toen de enclave in 1995 viel, was Nuhanovic de enige van zijn familie die het overleefde. In het boek omschrijft hij zijn leven van minuut tot minuut vanaf 1992 tot de val in 1995.

Nieuwsuur: o.a. Nederland daagt Rusland voor de rechter op tv

.