Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun terug

Do 9 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun gemist.

Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun

Datum
Do 9 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24671782

Onderwerpen van deze uitzending

Curaçao nog niet akkoord met voorwaarden noodsteun
Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Den Haag wil de landen helpen maar stelt aan die steun wel voorwaarden, zoals de oprichting van een onafhankelijk instituut dat op de verdeling van het geld toeziet. Curaçao heeft grote moeite met zo'n instituut. Volgens de regering botst het met de autonomie van het eiland en wordt de democratie erdoor aangetast. Morgen moet het parlement van Curaçao besluiten of het toch akkoord gaat. Minister-president Eugene Rhuggenaath is vanavond te gast.

Gaat het nieuwe Feyenoord-stadion er ooit echt komen?
Een groot nieuw stadion, 1600 woningen, twee hotels, sportfaciliteiten en zelfs een bierbrouwerij: het project Feyenoord City moet Rotterdam-Zuid een grote economische impuls geven. Maar door de coronacrisis hebben de betrokken partijen het financieel moeilijk. De plannen voor het stadion zijn eerder al vertraagd. De business case is nog niet rond. Ook voetbalclub Feyenoord zegt mede door de crisis opnieuw naar de plannen te moeten kijken. Hoe zeker is het nog dat het stadion er überhaupt komt?

Muziekbibliotheek Ton Kopman verhuist naar Gent
De vrouw van dirigent Ton Koopman noemt het een uit de hand gelopen hobby: zijn muziekbibliotheek met meer dan 40.000 boeken en partituren. Koopman heeft zelf wereldwijde roem verworven met zijn interpretaties van Bach. Zijn prestigieuze verzameling verhuist nu naar een onderzoekinstelling in Gent. We spreken met Koopman en kijken waar zijn collectie terechtkomt.

Nieuwsuur: o.a. Curaçao niet akkoord met voorwaarden noodsteun op tv

.