Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO terug

Wo 8 juli 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO gemist.

Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO

Datum
Wo 8 juli 2020
Tijd
21:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24665612

Onderwerpen van deze uitzending

De toekomst van de Wereldgezondheidsorganisatie
De Verenigde Staten zijn officieel uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestapt. Sinds de coronacrisis krijgt de WHO van meer landen kritiek. De VN organisatie - met als missie alle volkeren van de wereld de best mogelijk zorg geven - is volgens critici een speelbal in een geopolitiek machtsspel geworden. Midden in een pandemie worden haar adviezen openlijk betwist. Wat betekent dat voor de WHO?

De laatste dag van Martin van Rijn
Drie maanden geleden werd de PvdA'er Martin van Rijn gevraagd om de oververmoeide minister Bruno Bruins te vervangen. Hij wordt minister van Medische Zorg op een moment dat er grote zorgen zijn over de IC-capaciteit - de piek in het aantal coronapatiënten nog moet komen - en er nauwelijks mondkapjes beschikbaar zijn. Morgen is zijn laatste dag op het ministerie van Volksgezondheid. We blikken terug op drie maanden coronacrisis met Martin van Rijn.

Boeren protesteren tegen beleid minister
Op verschillende plekken in Nederland voeren boeren actie tegen het plan van minister Carola Schouten om koeien minder eiwitrijk voedsel te geven om de stikstofuitstoot terug te dringen. Vanochtend werden bij een demonstratie van boeren in Wijster, in Drenthe, zo'n vijftig mensen opgepakt. En de minister brak een werkbezoek aan Zeeland af omdat protesterende boeren de weg blokkeerden. Drenthe en Friesland kondigden al een verbod af op protesten met trekkers. Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen en de burgemeester van de stad Groningen, deed in zijn provincie hetzelfde. In de uitzending een gesprek met hem.

Nieuwsuur: o.a. toekomst WHO op tv

.