Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden terug

Di 7 juli 2020 | 00:20 Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden gemist.

Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden

Datum
Di 7 juli 2020
Tijd
00:20 tot 01:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24652858

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Componist Ennio Morricone overleden
De Italiaanse componist en dirigent Ennio Morricone is vannacht op 91-jarige leeftijd overleden. Morricone componeerde de muziek voor honderden series en films, waaronder de westernklassiekers Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly, beide van regisseur Sergio Leone. Ook in films van grote Hollywood-regisseurs als Brian De Palma en Quentin Tarantino werden Morricones composities gebruikt. In 2007 kreeg hij een Oscar voor zijn hele oeuvre. Daarnaast kreeg hij tientallen andere prijzen, waaronder Golden Globes en Grammy's. Vanavond blikken we terug op Morricones carrière.

Hongarije pakt kritiek op coronabeleid hard aan
Hongarije had de tijd om alle coronamaatregelen goed voor te bereiden. Uiteindelijk vielen er 585 doden, veel minder dan in West-Europese landen. Maar volgens critici gebruikte de regering van premier Orbán de coronacrisis als dekmantel om de eigen macht uit te breiden en burgers te intimideren. En de beslissing om duizenden ziekenhuisbedden vrij te maken voor coronapatiënten, is omstreden. Doodzieke mensen werden verwijderd uit ziekenhuizen. Kritiek op de corona-aanpak is verboden. In de uitzending een reportage van Europacorrespondent Saskia Dekkers.

CDA-kandidaten in debat
De kandidaten voor het lijsttrekkerschap van het CDA gaan met elkaar in debat. Om 20.00 uur staan Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt tegenover elkaar in Media Plaza in de Utrechtse Jaarbeurs.

Nieuwsuur: o.a. componist Ennio Morricone overleden op tv

.