Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak terug

Wo 17 juni 2020 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak gemist.

Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak

Datum
Wo 17 juni 2020
Tijd
01:45 tot 02:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24539444

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

CPB: ongekende krimp economie vanwege coronauitbraak
De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 6 procent vanwege de coronauitbraak. Volgend jaar is er met een groei van 3 procent beperkt herstel. De werkloosheid loopt op en is in 2021 verdubbeld, verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB spreekt van een ongekende krimp en waarschuwt voor grote onzekerheid over het verloop van de coronacrisis. Als er een tweede besmettingsgolf komt en er weer strenge maatregelen genomen worden, kan de economie verder achteruitgaan. Vanavond schuift onze huiseconoom Mathijs Bouman aan in de studio. Ook brengen we de reacties uit Den Haag op de CPB-cijfers.

Wat als de IC weer vol raakt?
Stel: een arts krijgt twee nieuwe coronapatiënten die zonder beademingsapparatuur zouden sterven. Maar er is maar één plek op de IC. Wie laat hij doodgaan en wie niet? Die keuze hoefden Nederlandse artsen nog niet te maken. Maar wat als het bij een tweede golf wel zover komt? Artsen en ethici hebben daar een draaiboek voor gemaakt. Te gast is een van de auteurs, hoogleraar medische ethiek Dick Willems.

Tientallen miljoenen tegen lerarentekort
Voor de bestrijding van het lerarentekort in de grote steden trekt het kabinet de komende vier jaar 116 miljoen euro uit. De steden mogen zelf bedenken waar zij het geld aan uitgeven. In Amsterdam krijgen alle basisschoolleraren de komende vier jaar een toelage op hun salaris. Leraren op een school met leerlingen met een onderwijsachterstand krijgen een hogere toelage. Daar zijn de lerarentekorten het grootst. De Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA), is te gast.

Nieuwsuur: o.a. enorme krimp economie door coronauitbraak op tv

.