Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts terug

Zo 14 juni 2020 | 23:45 Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts gemist.

Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts

Datum
Zo 14 juni 2020
Tijd
23:45 tot 00:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24529228

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Het verhaal van de vervolgde euthanasiearts
Arts Marinou Arends verleende in 2016 euthanasie aan een wilsonbekwame vrouw met dementie. Ze werd aangeklaagd voor moord en de zaak komt zelfs bij de hoogste Nederlandse rechter. In april wordt ze door de Hoge Raad ontslagen van rechtsvervolging. Arends is de eerste arts die, sinds de huidige euthanasiewet, voor een strafrechter moest verschijnen. Al die tijd bleef ze anoniem, maar vanavond doet ze voor het eerst uitgebreid haar verhaal.

De toekomst van HEMA
HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn heeft geen akkoord kunnen sluiten met de schuldeisers van HEMA om de financiële problemen op te lossen. Boekhoorn moet uiterlijk morgen een bedrag van 50 miljoen euro aflossen. Hij wilde met een bod van 523 miljoen euro tot een overeenkomst komen met zijn schuldeisers, maar dat is nu dus mislukt. Boekhoorn heeft niet het idee dat het bod serieus in overweging is genomen. We praten over de schulden en de toekomst van HEMA met Jan Braaksma, redacteur van het Financieel Dagblad.

Nieuwsuur: o.a. verhaal vervolgde euthanasiearts op tv

.