Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn? terug

Zo 14 juni 2020 | 02:15 Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn? gemist.

Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn?

Datum
Zo 14 juni 2020
Tijd
02:15 tot 02:45
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24529195

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Gaat Rutte voor nog een termijn?
Vandaag houden de VVD, GroenLinks en de ChristenUnie hun congressen om te praten over de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Vanwege het coronavirus zijn dat digitale bijeenkomsten, maar er blijft genoeg te bespreken. Gaat Mark Rutte voor een vierde termijn als premier en gaat GroenLinks voor een plek in het kabinet? Vanavond een verslag.

Lokaal wordt meer normaal
Lokaal geproduceerd voedsel is op dit moment ongekend populair. Zorgt de coronacrisis voor een omslag in onze voedselproductie, of blijft grootschalige import en export de norm? Vanavond een reportage waarin we spreken met boeren en met bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van de Rabobank, de grootste financier van de Nederlandse landbouwsector.

Hoe kansrijk is het vaccin dat Nederland koopt?
Vier Europese landen, waaronder Nederland, hebben een overeenkomst met farmaceut AstraZeneca gesloten voor 300 tot 400 miljoen "kansrijke" doses van een door de universiteit van Oxford te ontwikkelen coronavaccin, met de mogelijkheid om er nog eens 100 miljoen te kopen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Er is een kans dat eind dit jaar een eerste hoeveelheid vaccins beschikbaar is. Maar hoe groot is de kans dat dit vaccin echt gaat werken? "De kans op mislukking is in elk van de ontwikkelfasen aanwezig", schrijft De Jonge zelf. Te gast is Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Nieuwsuur: o.a. gaat Rutte voor nog een termijn? op tv

.