Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. status van corona-app terug

Vr 12 juni 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. status van corona-app

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. status van corona-app gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. status van corona-app gemist.

Nieuwsuur: o.a. status van corona-app

Datum
Vr 12 juni 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24519303

Onderwerpen van deze uitzending

Hoe staat het met de corona-app?
In april was er veel te doen over de ontwikkeling van een corona-app. Er was kritiek, onder meer vanwege de snelheid waarmee de app er moest komen. Hoe staat het er nu voor? Verslaggever Rudy Bouma schuift aan in de studio.

Coronabrandhaard Zuid-Amerika
Zuid-Amerika is op dit moment het zwaarst getroffen coronacontinent ter wereld. Correspondent Marc Bessems spreekt met Chilenen over de protesten daar en de onderhuidse spanning die er heerst. Ook bespreekt hij in de uitzending de gehele situatie in Zuid-Amerika.

Hoe doorstaat de NS de crisis?
De komende jaren verwacht de NS miljarden omzetverlies doordat het door de corona-regels minder reizigers kan vervoeren. Bovendien blijven mensen naar verwachting meer thuis werken en kiezen ze voorlopig vaker voor de auto, fiets of e-bike. Om financieel gezond te blijven heeft het spoorbedrijf staatssteun nodig, zei de financieel directeur onlangs. Maar het bedrijf zal zelf ook moeten besparen en zich op andere manieren aanpassen aan de nieuwe situatie. We spreken erover met NS-topman Roger van Boxtel.

Nieuwsuur: o.a. status van corona-app op tv

.