Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen terug

Do 11 juni 2020 | 01:55 Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen gemist.

Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen

Datum
Do 11 juni 2020
Tijd
01:55 tot 02:35
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24506022

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Voorlopig geen pensioenkortingen
De meeste pensioenen hoeven volgend jaar niet verlaagd te worden, als het aan het kabinet ligt. Er is wel een voorwaarde: er moet een deal komen over een nieuw pensioensysteem. Als dat lukt, is minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken bereid om nu al toe te zeggen dat pensioenkortingen volgend jaar grotendeels van de baan zijn. Lukt het de minister, bonden en werkgevers om het eens te worden over een nieuw stelsel? En hoe gaat dat systeem eruit zien? Te gast is onze econoom Mathijs Bouman.

Moordzaak premier Palme gesloten, hoofdverdachte overleden
De moord op premier Olof Palme heeft Zweden altijd in zijn greep gehouden. Het is het langstlopende en grootste moordonderzoek in de geschiedenis van het land, met een politiedossier met meer dan 22.000 mogelijke aanwijzingen. Ruim 10.000 mensen werden gehoord, sommigen meer dan eens. De moord werd door 130 mensen bekend. Vandaag kwam er een eind aan het onderzoek: het Zweedse OM gaat ervan uit dat Stig Engström, een grafisch ontwerper, achter de moord zat. Hij pleegde in 2000 echter zelfmoord. Het onderzoek naar de moord op de sociaal-democratische premier is nu na 34 jaar gesloten. Maar zijn alle vragen beantwoord?

Wat betekent een tweede golf voor de reguliere zorg?
Terwijl het aantal coronapatiënten op de IC's steeds verder daalt, zetten de Nederlandse ziekenhuizen zich schrap voor een tweede golf besmettingen. Hoe kan de zorg een eventuele tweede coronagolf opvangen en ook de reguliere zorg op peil houden? Ernst Kuipers, van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding, is te gast.

Hausse aan faillissementen verwacht
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen die ondernemers moeten beschermen tegen een faillissement: de Tijdelijke Betalingsuitstelwet en ook de Wet homologatie onderhands akkoord biedt ondernemers mogelijkheden om regelingen te treffen en zo een faillissement te voorkomen. Tocht bereidt de Raad voor de rechtspraak zich alvast voor: door heel het land worden extra faillissement-rechters opgeleid. Normaal zijn dit er per jaar vijf, maar dit jaar zijn het er vijftien. Inmiddels blijkt dat bijna 20 procent van de bedrijven niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen en een derde zegt het zo niet langer dan drie maanden vol te houden. Dat blijkt uit een enquête onder 112 brancheorganisaties die zijn aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland.

Nieuwsuur: o.a. voorlopig geen pensioenkortingen op tv

.