Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis terug

Ma 8 juni 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis gemist.

Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis

Datum
Ma 8 juni 2020
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24493148

Onderwerpen van deze uitzending

Eindadvies voor stikstofcrisis
De commissie-Remkes presenteert het eindrapport over de aanpak van de stikstofproblematiek. In september kwam Remkes al met adviezen voor de korte termijn, zoals het verlagen van de maximumsnelheid. Daar kwam in januari een luchtvaartadvies bij. Het rapport van vandaag bevat stikstofadviezen voor de langere termijn. Commissie-voorzitter Johan Remkes licht het rapport toe in de uitzending.

MH17-proces weer verder
Het MH17-proces gaat verder in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol. Het proces begon in maart, maar werd uitgesteld tot juni om de verdediging de tijd te geven om het 41.000 pagina's tellende dossier te lezen. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp zit vandaag in de rechtszaal en schuift aan in de studio.

Een Brits dorp ging 400 jaar geleden ook in lockdown
Niemand in Eyam had verwacht dat hun geschiedenis plotseling weer zo actueel zou worden. Het dorp, in het midden van Engeland, ging in de zeventiende eeuw al eens in volledige lockdown. Toen om te voorkomen dat de pest zich verder in de regio zou verspreiden. En mede dankzij die geschiedenis liep het dorp tijdens de coronapandemie voorop met het op slot gaan. Van versoepelingen willen ze er dan ook nog niets weten.

Nieuwsuur: o.a. eindadvies voor stikstofcrisis op tv

.