Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder terug

Zo 7 juni 2020 | 23:50 Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder gemist.

Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder

Datum
Zo 7 juni 2020
Tijd
23:50 tot 00:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24487625

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

MH17-proces gaat morgen verder
Morgen wordt het MH17-proces hervat. Volgens de Nederlandse advocaten van een van de Russische verdachten hebben ze vertraging opgelopen door de corona-beperkingen. Ze konden bijvoorbeeld niet naar Rusland reizen om met hun cliënt te overleggen. Er staan vier verdachten terecht: drie Russen en een Oekraïner. Zij waren volgens het Openbaar Ministerie hoofdrolspelers bij het neerzetten en weghalen van de raketinstallatie waarmee het vliegtuig werd neergeschoten. Nieuwsuur speekt met één van de advocaten van verdachte Oleg Poelatov. Te gast is verslaggever Gert-Jan Dennekamp die het proces volgt.

Finland ziet buurland Zweden als paria
Finland is het enige land in Europa dat minutieus was voorbereid op een pandemie. En met resultaat. Ter vergelijking: Zweden met tien miljoen heeft ruim 4500 coronadoden. Buurland Finland met 5,5 miljoen inwoners heeft zo'n 320 doden (cijfers van 5 juni). De Finnen zien buurland Zweden dan ook als 'gevaarlijk' en willen niet dat Zweedse reizigers het coronavirus in Finland komen verspreiden. Dat merkte ook Europacorrespondent Saskia Dekkers tijdens haar reis van Zweden naar Finland.

Geboorteplaats rouwt om George Floyd
George Floyd, de zwarte Amerikaan die in Minneapolis stierf door gewelddadig optreden van een witte politieagent tijdens zijn arrestatie, wordt aanstaande dinsdag begraven. Correspondent Marieke de Vries is in Houston, in de wijk waar George Floyd opgroeide en spreekt er met vrienden van Floyd, over politiegeweld en hun vriend.

Nieuwsuur: o.a. MH17-proces gaat morgen verder op tv

.